ПОКАНА: Изложба портретна фотография "Мечтая за моя свят"

24 март - 10 април 2018 г.
ПОКАНА: Изложба портретна фотография "Мечтая за моя свят"
Скъпи приятели и съмишленици,

Имаме удоволствието да Ви поканим на изложба портретна фотография на английския фотограф Пол Клиф, която организираме между 24 март и 10 април, 2018 г. в „Античен комплекс Сердика“, зона Ларго.

Откриване: 24 март от 14:30 ч. На него ви очакват фото кът с щури снимки за спомен, работилница за малки фотографи и музика на живо с Мария Пашалийска, участник в "Гласът на България" и китариста Иван Благинов.

Малко предистория…През 2009 г. Пол Клиф снима деца на 7 и 8 години от наши партньорски училища в гр. София и гр. Тетевен като им задава въпроса „Какво мечтая за моя свят?“ и получава техните искрени отговори: „Да съм Дракон“, „Да няма дрога и да сме живи и здрави“, „Да ида в Англия и да разгледам, още мечтая да ида в София и Бургас“, „Да имам много пари и половината да ги даря за добра кауза“.

През 2017 г. той се завръща, за да открие сниманите деца и да им зададе същия въпрос. Заедно с Пол намерихме двадесет и пет от тях. Така можем да Ви представим педесет фотографии преди и сега.

За Пол Пол е роден в Манчестър в средата на 60-те години на миналия век. В работата си прегръща всяка възможност за сътрудничество с организации и каузи, взимащи присърце благото на хората и общностите им. Спокоен и скромен, Пол е майстор в работата с хора, които не са свикнали да бъдат пред обектива.

За идеята Важно е да мечтаем. Важно е да караме децата да мечтаят – постоянно и смело. Защото мечтите имат сила да променят.

И именно така, мечтаейки преди две години, стартирахме програма „Училището има смисъл“. Накарахме децата да си позволят да мечтаят и също така да си повярват, че мечтите им могат да се сбъднат.

Заедно с две училища-партньори в гр. Брезово и гр. Тетевен започнахме усилена работа за отваряне на училището към общността и свързахме учители и представители на различни професии в екипи, които да работят целогодишно с всички шестокласници в двете училища.

Защо с шестокласниците Защото те са вече достатъчно големи, за да мислят за своето бъдеще, но и да осъзнават трудностите пред себе си и оказаната в този момент подкрепа е безценна.

Тази година втори випуск шестокласници намират своето вдъхновение в работата си с професионалистите от своята общност и започват да мечтаят по-конкретно и осъзнато.

А ние мечтаем през 2025 г. сто училища да станат част от Програмата „Училището имат смисъл“ и да променят своя свят.

За да може това да се случи, започваме фондонабираща кампания за първите училища, които са толкова нетърпеливи, че се включиха в листа на чакащите, за да имат своя летящ старт при осигуряването на необходимото финансиране.

Вашата подкрепа е нужна, за да започнем да увеличаваме броя на училищата, които имат смисъл за децата. Можете да ги подкрепите като дарите средства по време на откриването изложбата или на нашата уеб страница, или, като разказвате за Програмата на приятели и партньори, с които се срещате, като ни давате гениални идеи и като мечтаете заедно с нас. Благодарим Ви!

Заповядайте!

Медийни партньори: JCDecaux, Дарик радиоДетски Дневник, Мама Нинджа, Новите Родители, Национална мрежа за децата, НПО Портал, ФРМС.

Едно училище за всички

Едно училище за всички е нашата най-мащабна и всеобхватна кауза, нашето raison d’etre (raison d’etre, фр. – причина за съществуване). Крайната ни цел е широко въвеждане и прилагане на принципите на приобщаващото образование.

Приобщаващото образование е процес на промяна на училищната среда, основана на уважението и приемането на другия. Мъдро управление на училищните процеси, така че децата да бъдат подкрепяни да развиват способностите си и да превъзмогват трудностите, учителите да се чувстват насърчени и уверени, че могат да се справят с нарастващите предизвикателства, а родителите да поемат своята отговорност и роля в партньорство с училището.
 

ОЩЕ